Krůtí se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krůtí prsa
  • 250 g Mouka špaldová
  • 1 ks Bramborová kaše sušená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Bazalka
  • 0.5 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 834 kcal
  • Sacharidy 131 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 129 g
  • Cholesterol 146.3 mg
  • Draslík 1374.6 mg
  • Vláknina 17752 mg
  • Vitamín A 17752 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osolíme maso. Do rozpáleného hrnce se silným dnem dáme opéct nasucho krůtí plátky a necháme doměkka dusit.

  • 2

    Nakrájíme na čtvrtky cibuli, přisypeme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme. Přidáme bazalku.

  • 3

    Jakmile maso změkkne, zahustíme pohankovo-kukuřičnou kaší a smetanou.

  • 4

    Uvaříme brambory na bramborové knedlíky ve slupce a necháme vychladnout. Oloupeme studené a na struhadle nastrouháme.Smícháme se špaldovou moukou, vejcem, solí a zpracujeme těsto. Vytvoříme dva válečky a vaříme ve vodě 20 minut.

Komentáře k receptu