Dort s nutelovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 ks Mléko plnotučné
  • 1 ks Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Voda pitná
  • 1 ks Cukr krupice
  • 1 ks Mouka polohrubá
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Olej rostlinný
  • 1 ks Nutella
  • 1 ks Kakao
  • 1 ks Máslo jihočeské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 9647 kcal
  • Sacharidy 1018 g
  • Tuky 606 g
  • Sodík 333 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 1015 g
  • Cholesterol 232.7 mg
  • Draslík 1189.9 mg
  • Vláknina 53564 mg
  • Vitamín A 53564 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 46.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a kakaem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu - vyzkoušíme špejlí, pak necháme vychladnout, pak pokapeme likérem nebo rumem.

  • 2

    Krém: z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink, který pod fólií (aby se neudělal škraloup) necháme zcela vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme vychladlý pudink a Nutelu. Množství Nutely přizpůsobíme její sladkosti a naší chuti. Hotovým krémem potřeme korpus, na který ještě naneseme ušlehanou smetanu, uhladíme a dáme vychladit a proležet.

Komentáře k receptu