Pečené krůtí řízky s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 800 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 g Niva
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Smetana na šlehání
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 115.5 mg
  • Draslík 1253.8 mg
  • Vláknina 10345.1 mg
  • Vitamín A 10345.1 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme (1/2 lžičky) a opepříme (1/4 lžičky). Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na silnější kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo, máslo nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do olejem vytřeného pekáče naskládáme polovinu brambor, osolíme, posypeme kmínem a mletou paprikou. Na brambory naskládáme maso, přikryjeme zbylými bramborami, osolíme, posypeme kmínem a mletou paprikou. Směs zalijeme smetanou a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až se smetana téměř vsákne. Povrch poklademe plátky másla, posypeme nivou a dopečeme.

Komentáře k receptu