Krůtí játra na způsob guláše

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra krůtí
  • 50 g Anglická slanina
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Jíška instantní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 422.3 mg
  • Draslík 449.8 mg
  • Vláknina 2184 mg
  • Vitamín A 2184 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 51.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra očistíme a nakrájíme na proužky.

  • 2

    Na tuk na pánev dáme nakrájenou slaninu, orestujeme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a smažíme dorůžova. Přidáme nahrubo nakrájený česnek, na proužky nakrájenou zelenou papriku, mletou papriku a čili papričku. Nakonec přidáme játra a mírně osmahneme. Zalijeme vodou a dusíme, až jsou játra měkká.

  • 3

    Omáčku zahustíme jíškou a dochutíme majoránkou, solí a pepřem.

Komentáře k receptu