Zapečená miska s bramborovou kaší

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 7 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mléko polotučné
  • 200 g Mrkev
  • 100 g Pórek
  • 200 g Krůtí maso
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 7 g Tymián
  • 40 g EIDAM
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 64.2 mg
  • Draslík 1105.8 mg
  • Vláknina 10550 mg
  • Vitamín A 10550 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme doměkka a oloupeme.

  • 2

    Přidáme máslo a mléko a vyšleháme na kaši.

  • 3

    Mrkev a pórek nakrájíme na tenká kolečka.

  • 4

    Mleté maso osmahneme na oleji, osolím, opepříme a ochutíme hořčicí.

  • 5

    Do pekáče dáme na dno maso, na to pórek a mrkev, tymián, na to kaši a zapečeme 15 minut na 170 °C.

  • 6

    Poté posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dozlatova.

Komentáře k receptu