Segedínský krůtí guláš

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 170 g Krůtí maso
  • 250 g Zelí kysané
  • 100 ml Smetana 6% (do kávy)
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 148 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 397.2 mg
  • Vláknina 4750.3 mg
  • Vitamín A 4750.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí maso bez kůže (nejlépe ze stehen) omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Očistíme větší cibuli, kterou pokrájíme nadrobno. V hrnci na rozehřátém oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso, ochutíme ho solí, kmínem, pepřem a restujeme i s cibulí asi 3-4 minuty. Stále směs promícháváme, jakmile se zredukuje z masa šťáva, přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a krátce osmažíme. Dáváme pozor, aby se paprika nezačala připalovat. Pak přilijeme horkou vodu a pod poklicí maso dusíme asi 20 minut doměkka. Poté přidáme kysané zelí (podle kyselosti ho můžeme promít v sítu pod tekoucí vodou). Maso se zelím dusíme dalších 5-8 minut.

  • 2

    Ve smetaně rozmícháme lžičku Maizeny a smetanu přimícháme do guláše. Povaříme 1-2 minuty a hrnec s gulášem odstavíme z plotny. Podle chuti ho můžeme dosolit nebo i dochutit cukrem.

  • 3

    Segedínský guláš podáváme teplý, je výborný druhý den.

Komentáře k receptu