Krůtí maso ala zvěřina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí maso
  • 25 g Paprika červená
  • 50 ml Olej stolní
  • 3000 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Bobkový list
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 6 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1449 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 2774 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 97 mg
  • Draslík 1903.9 mg
  • Vláknina 44321.5 mg
  • Vitamín A 44321.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do mísy, zalijeme vodou, osolíme, přidáme na kolečka nakrájenou zeleninu, nadrobno nasekanou cibuli, pepř, jalovec a nové koření. Takto naložené maso necháme v lednici 24 hodin.

  • 2

    V kastrolu na oleji orestujeme cibuli pokrájenou nahrubo, přidáme papriku, kterou zpěníme a poté přidáme uležené maso. Dobře orestujeme, přidáme utřený česnek, lák z naloženého masa včetně zeleniny a koření a vše dusíme doměkka.

  • 3

    Když je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu vydusíme, přidáme mouku, orestujeme, zalijeme za stálého míchání vývarem a necháme povařit.

  • 4

    Provařenou omáčku ještě dochutíme majoránkou a špetkou tymiánu. Nakonec ji přecedíme a vložíme do ní zpět maso.

Komentáře k receptu