Krůtí řízky s kukuřicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 425 ml Kukuřice cukrová nakládaná
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.26 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 193.8 mg
  • Draslík 694.5 mg
  • Vláknina 5172.3 mg
  • Vitamín A 5172.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa nakrájíme na řízky, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Krátce je po obou stranách opečeme na oleji, vyjmeme a vložíme do zapékací mísy.

  • 2

    Výpek zředíme vínem, přidáme smetanu, oloupaná, na kousky pokrájená rajčata, okapanou kukuřici a necháme přejít varem. Vmícháme rozšlehaný žloutek, osolíme, opepříme a omáčkou přelijeme připravené maso.

  • 3

    Pokrm zapékáme v předehřáté troubě asi 20 minut, po upečení ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu