Krůtí roláda s telecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Krůtí prsa
  • 15 g Sůl
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Telecí maso mleté
  • 50 g Strouhanka
  • 60 g Cibule
  • 50 g Karotka
  • 10 g Petržel - nať
  • 600 g Bramborová kaše
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1631 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 213.7 mg
  • Draslík 969.6 mg
  • Vláknina 4434.7 mg
  • Vitamín A 4434.7 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa rozřízneme na plát, osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny. Telecí maso smícháme se strouhankou, vejci, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Tutu směs rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše krůtího masa, zabalíme do rolády, ovážeme provázkem a pomažeme máslem. V pekáčku rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, karotku a posekanou petrželku, orestujeme, vložíme roládu a dáme péct. Pečeme hodinu a půl, občas podléváme vodou a potíráme vypečeným tukem.

  • 2

    Upečenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu