Krůtí roláda s hlívou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hlíva ústřičná
  • 750 g Krůtí prsa
  • 150 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 dl Olej slunečnicový
  • 4.5 dl Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Provensálské koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1164 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 147.4 mg
  • Draslík 686.2 mg
  • Vláknina 1897.3 mg
  • Vitamín A 1897.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlívu ústřičnou omyjeme a pokrájíme na proužky. Cibuli drobně nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, cibuli zpěníme, přimícháme hlívu, osolíme mořskou solí, posypeme pepřem a smažíme dozlatova, přibližně 8 minut.

  • 2

    Krůtí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na velký plát. Zlehka jej naklepeme, osolíme (přibližně 0.5 lžíce), opepříme bílým pepřem a provensálským kořením.

  • 3

    Na plát masa rozložíme polovinu plátků anglické slaniny, na ni rozetřeme osmažené houby a maso stočíme do rolády. Celou roládu opatrně zabalíme do dlouhých plátků anglické slaniny a pak ji převážeme silnější nití.

  • 4

    V pekáči rozpálíme olej, položíme na ni roládu a osmažíme ji z každé strany dozlatova. Pak přilijeme 2-3 dl vody a 1 dl vína. Zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 45 minut. Během pečení roládu poléváme výpekem a podle potřeby dolijeme horkou vodu (1-1.5 dl).

  • 5

    Upečenou měkkou roládu zbavíme opatrně nití, rozkrájíme na porce, dáme na mísu, do malé misky dáme šťávu zvlášť a podáváme.

Komentáře k receptu