Krůtí rolády s fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 400 g Krůtí prsa
  • 200 g Sýr Feta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 883 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 430.2 mg
  • Vláknina 1351.3 mg
  • Vitamín A 1351.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa umyjeme, osušíme, pod fólii naklepeme na 6 milimetrů silné plátky, které po obou stranách osolíme, opepříme a zatím necháme odpočívat.

  • 2

    Do misky nalijeme olej, přidáme rozdrobený sýr feta, vidličkou dobře rozmačkáme, přidáme drobně nasekanou chilli papričku, prolisovaný česnek, nasekanou pažitku, oregano, všechny suroviny důkladně promícháme. Vytvoří se hustá směs, kterou rozložíme na každou porci připraveného masa. Každou roládu obalíme do anglické slaniny, spojíme párátky.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, připravené rolády naskládáme na pánev a ze všech stran je zprudka opečeme. Potom je naskládáme na plech, vylijeme také výpek z pánve a plech vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme 30 minut.

  • 4

    Upečené rolády vyndáme z trouby, necháme odpočinout, nakrájíme na plátky a porcujeme na talíře.

Komentáře k receptu