Pikantní marinované krůtí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 191.3 mg
  • Draslík 631.7 mg
  • Vláknina 1638.7 mg
  • Vitamín A 1638.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

  • 2

    Krůtí prsa omyjeme a osušíme, naporcujeme na plátky a mírně je naklepeme.

  • 3

    V míse smícháme dl piva, cibuli a petrželku, podle chuti přidáme mletou papriku, pepř a sůl.

  • 4

    Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinu v chladu odležet. Pak ho postupně obalíme v hladké mouce, vejcích rozšlehaných se zbylým pivem a ve strouhance.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm po obou stran usmažíme dozlatova.

Komentáře k receptu