Krůtí řízky zapečené s klobásou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 150 g Klobása vepřová
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 125.3 mg
  • Draslík 604.4 mg
  • Vláknina 1763 mg
  • Vitamín A 1763 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí řízky nakrájené z prsou osolíme a obalíme v hladké mouce. Osmažíme je na rozpáleném oleji dorůžova.

  • 2

    Remosku na dně vymažeme olejem a poklademe kolečky oloupané cibule. Na cibuli položíme osmažené řízky a vše podlijeme trochou vývaru. Další vrstvu tvoří kolečka klobásy, která posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme kečupem.

  • 3

    Pokrm zapékáme asi 30 minut, pokud je třeba, přikryjeme povrch alobalem.

Komentáře k receptu