Krůtí zeleninová pánev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Krůtí prsa
  • 100 g Rýže loupaná
  • 80 g Bílá cibulka
  • 1 kávová lžička Olej sójový
  • 1 kávová lžička Vývar zeleninový
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Pórek
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Kurkuma
  • 2 špetka Petržel - nať
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Potravinářský škrob
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 451 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 1186.2 mg
  • Vláknina 25396.3 mg
  • Vitamín A 25396.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 181 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme krůtí řízek na hrubší nudličky. Oloupeme česnek a protlačíme ho přes lis. Smícháme sojový olej se škrobem a sojovou omáčkou a tuto marinádu promícháme s krůtím masem a česnekem. Asi 30 minut necháme uležet.

  • 2

    V zeleninovém vývaru vaříme rýži 30-45 minut. Během vaření omyjeme a očistíme zeleninu a pokrájíme ji na proužky. Omytou a okapanou petržel nasekáme najemno.

  • 3

    Rozpálíme teflonovou pánev bez tuku a prudce na ní osmahneme dobře okapané krůtí nudličky. Vytáhneme a odložíme do tepla. Na zbývajícím tuku podusíme kousky zeleniny, dochutíme kořením a zalijeme sojovou omáčkou.

  • 4

    Krůtí nudličky podáváme s uvařenou přírodní rýží a dušenou zeleninou, posypané petrželkou.

Komentáře k receptu