Roláda z krůtího stehna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Krůtí stehna
  • 120 g Mozzarella light
  • 125 ml Bujón bylinkový
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 plátek dušená šunka výběrová 85%masa
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 574 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 303.2 mg
  • Vláknina 1269.5 mg
  • Vitamín A 1269.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný stroužek česneku utřeme se solí a promícháme ho s olejem a s drobně pokrájenou petrželkou.

  • 2

    Krůtí stehno omyjeme, osušíme, odstraníme kůži a vykostíme. Pak maso nařežeme na široký plát. Vložíme ho mezi potravinářskou fólií a zlehka naklepeme hladkou paličkou. Maso potřeme z vnitřní strany česnekovou směsí, troškou hořčice, poklademe po celé ploše plátky šunky a mozzarelly. Pak maso zabalíme pečlivě do tvaru malé rolády. Převážeme ji potravinovým provázkem, zvrchu ji osolíme a ochutíme pepřem.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej. Roládu osmažíme z každé strany dozlatova, podlejeme ji bujónem a pod poklicí, při nízké teplotě dusíme doměkka přibližně 20-30 minut.

  • 4

    Z hotové rolády odstraníme provázek, roládu nakrájíme na plátky, poklademe je na talíře, přelijeme výpekem a hned podáváme.

Komentáře k receptu