Plněná kuřecí prsíčka ve slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 120 g Sýr Gorgonzola
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1171 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 815.1 mg
  • Vláknina 61.8 mg
  • Vitamín A 61.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a podélně v nich nakrojíme kapsu. Vnitřek osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na plátky a do každé kapsy vložíme jeden plátek. Maso obalíme vždy dvěma plátky slaniny a sepneme párátkem.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a prsíčka na něm po obou stranách opečeme. Potom je vložíme do pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 3

    Maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Do výpeku v pekáči přilijeme vývar a víno a přivedeme k varu. V horké omáčce rozpustíme med a přilijeme v trošce vody rozpuštěný solamyl. Povaříme do zhoustnutí.

Komentáře k receptu