Kuřecí maso s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 30 g Mandle
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 350 ml Vývar drůbeží
  • 4 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.24 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 355 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 662.5 mg
  • Vláknina 14340 mg
  • Vitamín A 14340 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na 1 cm široké proužky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, fazolky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Mrkev oškrábeme a šikmo jí nakrájíme na 2 mm silné plátky.

  • 2

    1/8 l vývaru smícháme se sójovou omáčkou, škrobem a sezamovým olejem. Ve woku nebo velké pánvi rozpálíme olej a asi 2 minuty na něm opékáme oloupané mandle. Vyjmeme, na pánev dáme kousky masa a smažíme za stálého míchání asi 5 minut, dokud lehce nezhnědnou, pak je vyndáme.

  • 3

    Snížíme teplotu, do pánve dáme česnek a 10 vteřin ho opékáme. Přidáme fazolky, mrkev, zbylý vývar, zakryjeme a dusíme 5 minut, aby zelenina zůstala křehká.

  • 4

    Přidáme rozmíchaný škrob a vaříme, až se omáčka spojí, přidáme maso a mandle. Krátce vše prohřejeme. Přendáme na talíře a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít čínské vaječné nudle.

Komentáře k receptu