Thajské zelené kuřecí karí

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 175 g Žampiony čerstvé
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 4 kávová lžička Kari pasta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 617 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 897.1 mg
  • Vláknina 2318.8 mg
  • Vitamín A 2318.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme kari pastu a promícháme. Vložíme omyté, na kousky nakrájené kuřecí maso a smažíme je po všech stranách asi 2 minuty.

  • 2

    Do pánve vlijeme sojovou omáčku a kokosové mléko. Uvedeme do varu, snížíme příkon tepla a vmícháme očištěné, nakrájené žampiony spolu s větší částí na kolečka nakrájené cibulky. Osolíme, opepříme a vše zvolna povaříme ještě 8-10 minut.

  • 3

    Kuřecí karí podáváme horké, ozdobené zbylou cibulkou.

Komentáře k receptu