Kuřecí gumbo

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kuřecí prsa
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 115 g Klobása Chorizo
  • 225 g Okra - Ibišek jedlý
  • 450 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 97.3 mg
  • Draslík 924 mg
  • Vláknina 7891.5 mg
  • Vitamín A 7891.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi nebo v kastrole rozehřejeme olej a osmažíme na něm oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a očištěnou, nakrájenou papriku. Zeleninu za častého míchání smažíme asi 5 minut, aby zkřehla. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme.

  • 2

    Do základu vložíme omytá, na kousky nakrájená kuřecí prsa a za častého obracení maso opečeme po všech stranách. Poprášíme oreganem, paprikou, kmínem a hladkou moukou, dobře promícháme a smažíme ještě 1 minutu.

  • 3

    Potom přidáme na plátky nakrájenou klobásu, loupaná rajčata a přilijeme vývar. Uvedeme do varu za stálého míchání, snížíme příkon tepla a necháme asi 20 minut probublávat.

  • 4

    Nakonec přidáme okru a povaříme dalších 20 minut.

Komentáře k receptu