Kuřecí roláda z Harrachova

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 80 g Šunkový salám
  • 2.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kuře
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Hrášek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Koření Staročeské
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1038 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 191 g
  • Sodík 2214 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 374.2 mg
  • Draslík 735.7 mg
  • Vláknina 8594.3 mg
  • Vitamín A 8594.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka uvaříme natvrdo (10 minut v 1/2 litru vody), poté je oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev očistíme a rozkrojíme podélně na polovinu. Oloupanou cibuli pokrájíme na osminky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    Očištěné a omyté kuře vykostíme a tak získáme celistvý plát masa, který lehce naklepeme. Osolíme ho z obou stran, vnitřní stranu opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Poklademe na něj plátky anglické slaniny, plátky šunkového salámu, pokrájená vajíčka, mrkev, mražený hrášek, sladkokyselé okurky a cibuli. Poté celou plochu posypeme petrželkou. Všechny ingredience položíme vedle sebe tak, aby při krájení vznikla barevná mozaika. Poté maso svineme do rolády, upevníme nití a celou posypeme Staročeským kořením.

  • 3

    Roládu dáme do pekáče vymazaného máslem. Máslo pokrájíme na plátky, které poklademe na roládu.

  • 4

    Podlijeme ji kuřecím vývarem a pečeme v troubě za občasného polévání vypečenou šťávou.

  • 5

    Přibližně 15 minut před koncem pečení oloupeme další 2 cibule. Pokrájíme je nadrobno, přidáme do výpeku ke kuřeti a osmažíme ji dozlatova.

  • 6

    Upečenou roládu zbavíme nití a pokrájíme ji na úhledné plátky. Přílohy k roládě poléváme výpekem.

Komentáře k receptu