Kuřecí maso na cibuli se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 300 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 g Šunka dušená
  • 2 g Sůl
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuře
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 992 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 277.5 mg
  • Draslík 607.1 mg
  • Vláknina 2812.5 mg
  • Vitamín A 2812.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře vykostíme, opláchneme a osušíme. Maso rozdělíme na libovolné kusy. Sýr nastrouháme na slzičky.

  • 2

    Olejem vymažeme pekáček nebo zapékací mísu a do ní začneme vkládat okořeněné maso, které osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem.

  • 3

    Pokládáme nejprve na dno šunku, kuřecí maso, maso posypeme nakrájenou cibulí na kolečka. Cibuli zasypeme kopečky nastrouhaného sýru. Vytvoříme alespoň dvě vrstvy, poslední vrstva musí být sýr.

  • 4

    Vložíme do trouby a pečeme v mírně předehřáté troubě alespoň 50 minut. Během pečení poléváme výpekem.

Komentáře k receptu