Kuřecí česnekové plátky se sýrem

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 g Anglická slanina
  • 2 g Sůl
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Camembert
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Směs koření na kuře
  • 8 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 dl Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 123.5 mg
  • Draslík 564.4 mg
  • Vláknina 1085.4 mg
  • Vitamín A 1085.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Potom osolíme, přidáme grilovací koření na kuře a nakonec plátky potřeme rozdrceným česnekem - na každý plátek asi dva stroužky.

  • 2

    Maso vložíme do nádoby, polijeme 2 lžícemi oleje a necháme uležet.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme zbylý olej a máslo. Na rozehřátý tuk vložíme maso, nejprve smažíme česnekovou stranu, ale tak, aby se česnek nespálil.

  • 4

    Potom maso obrátíme a ještě chvíli smažíme.

  • 5

    K masu přidáme nakrájené žampiony a ještě osmahneme.

  • 6

    Tuto směs vyndáme ven z pánve.

  • 7

    Jako další v pánvi osmahneme plátky slaniny a dáme na osmažené maso.

  • 8

    Do pánve vsypeme mouku, kterou orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem a krátce povaříme.

  • 9

    Do této omáčky přidáme zpět maso se žampiony, na maso položíme šunku a plátek camembertu.

  • 10

    Šťávu dochutíme solí, pepřem, můžeme přidat bílé víno. Vše hřejeme tak dlouho, dokud se sýr na masu neroztaví.

Komentáře k receptu