Polévka z červené čočky s kuřecími kousky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Čočka červená
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 100 g Sýr na pizzu strouhaný 44%
  • 700 ml Vývar drůbeží
  • 90 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1125 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 896 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 1155.5 mg
  • Vláknina 24533.5 mg
  • Vitamín A 24533.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou čočku dobře propláchneme tekoucí studenou vodou a necháme odkapat.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme, červenou papriku a chilli papričku zbavíme semen a všechno nakrájíme nadrobno.

  • 3

    Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a dáme restovat do hlubokého rendlíku na 4 lžících rozehřátého olivového oleje. Když maso zezlátne, přidáme cibuli, česnek, papriku a chilli papričku, tymián, bobkový list a za stálého míchání restujeme 5 minut. Přidáme čočku, zamícháme, zasypeme moukou, opět řádně zamícháme a nakonec přilijeme drůbeží vývar.

  • 4

    Přivedeme k varu, přidáme mletou papriku a citrónovou šťávu. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme na mírném ohni, dokud kuře i zelenina nezměknou.

  • 5

    Housky nakrájíme na malé kostičky. Na plech nalijeme druhou polovinu oleje, nasypeme krájenou housku a v troubě předehřáté na 200 °C opečeme dozlatova.

  • 6

    Z polévky vyndáme tymián a bobkový list a je-li třeba, dochutíme. Podáváme v nahřátých talířích posypanou opečenou houskou a strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu