Kuřecí salát s vejci a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Voda pitná
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 100 ml Majonéza
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 0.2 ks Zelí čínské
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 215.4 mg
  • Draslík 921.1 mg
  • Vláknina 4755 mg
  • Vitamín A 4755 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.2 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Kousky masa pak zprudka opečeme na oleji. Papriku, rajče, čínské zelí a salátovou okurku nakrájíme na stejně velké kousky. Zeleninu s opečeným masem smícháme. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá je nakrájíme na měsíčky. Směs zeleniny a masa rozdělíme do misek a na jednotlivé porce rozdělíme kousky vajec a každou porci zalijeme česnekovou zálivkou. Před servírováním necháme vychladit v lednici. Servírujeme studené jako hlavní chod.

  • 2

    Česneková zálivka: Česnek utřeme a smícháme s majonézou a smetanou. Česnekovou zálivku ochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu