Indonézské kuře s kokosovým mlékem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 220 g Kokosové mléko
  • 350 g Fazolové výhonky
  • 600 g Rýže dušená
  • 80 g Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Sojová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 776.9 mg
  • Vláknina 29598.1 mg
  • Vitamín A 29598.1 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná kuřecí prsa rozkrájíme na špalíčky 2 x 1 cm, nastrouháme zázvor, utřeme česnek, jarní cibulky nakrájíme na širší plátky.

  • 2

    Ve wok pánvi rozpálíme olej, na něm kuřecí špalíčky prudce do zlatova opečeme. Do pánve poté k masu přimícháme cibuli s česnekem a zázvorem, společně vše za stálého míchání 2 minuty restujeme.

  • 3

    Orestovanou směs zalijeme kokosovým mlékem a při střední teplotě 5 minut vaříme.

  • 4

    Nakonec přimícháme fazolové výhonky, chilli koření a sójovou omáčku, závěrem ještě krátce povaříme.

  • 5

    Takto připravené kuře podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu