Kuře po šampaňsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 0.5 ks Telecí nožičky
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.5 l Víno šumivé (sekt)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1345 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 253 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 98 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 386 mg
  • Draslík 1365.3 mg
  • Vláknina 4755 mg
  • Vitamín A 4755 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1568.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře osolíme, obalíme několika plátky slaniny a svážeme.

  • 2

    Na zbylých plátcích slaniny v hrnci podusíme jemně nakrájenou mrkev a šalotku. Vložíme kuře, snítku řapíkatého celeru a půl telecí nožičky. Vše opečeme dozlatova a zalijeme sektem. Začínáme dusit zprudka bez pokličky, potom zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni doměkka.

  • 3

    Podáváme ve vlastní šťávě zbavené tuku.

Komentáře k receptu