Kuře na kari s jablky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Olej stolní
  • 1000 g Kuře
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 hrnek Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 5 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 209.4 mg
  • Draslík 651.9 mg
  • Vláknina 4847.5 mg
  • Vitamín A 4847.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostíme kuře a maso nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Rozpálíme olej, nysypeme cibuli, přidáme maso a opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme kari koření a osolíme. Dusíme do změknutí.

  • 3

    Zahustíme moukou rozmíchanou ve šlehačce a dochutíme trochou brandy.

  • 4

    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kolečka, která podusíme na másle.

  • 5

    Jednotlivé porce kuřete na talíři ozdobíme podušeným jablkem a plátkem šunky.

Komentáře k receptu