Kuře paní Núrdžahán

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Smetana zakysaná 15%
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 717 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 416.8 mg
  • Draslík 508.2 mg
  • Vláknina 2493.5 mg
  • Vitamín A 2493.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme, podusíme, vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Papriku nasekáme nadrobno a společně s hráškem vložíme do rozpáleného másla. Ochutíme solí, kořením, přidáme maso, mírně podlijeme a za stálého míchání zvolna dusíme.

  • 2

    Když je maso téměř měkké, zalijeme vínem. Žloutky rozšleháme ve smetaně, směsí přelijeme kuře a ve vyhřáté troubě necháme cca 15 minut zapéct.

Komentáře k receptu