Kuře s tomatovou omáčkou a těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 250 g Tagliatelle
  • 200 ml Víno bílé
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Rajčata
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 168.7 mg
  • Draslík 766.2 mg
  • Vláknina 5940.2 mg
  • Vitamín A 5940.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané cibule rozkrájíme na půlkolečka, česnek utřeme se solí, rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na kostičky, očištěný oloupaný celer pokrájíme na nudličky a petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    Kuře rozdělíme na porce, osolíme, opepříme, ze všech stran orestujeme na rozehřátém másle. Porce naskládáme do zapékací misky nebo do pekáče, obložíme cibulí a zalijeme vývarem. Přikryjeme, necháme péci přibližně na hodinu do trouby (vyhřáté na 200 °C).

  • 3

    Do pánve, ve které jsme opékali kuře, vložíme připravená rajčata, utřený česnek, přilijeme víno, zamícháme a vše přivedeme k varu. Přidáme rajský protlak a nudličky celeru, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Stáhneme plamen, za občasného míchání vaříme na mírném ohni cca 15 minut. Potom vložíme nasekanou petržel, promícháme a udržujeme v teple.

  • 4

    Nastrouháme Parmezán.

  • 5

    Ve větším hrnci uvaříme těstoviny „al dente“ (měkké, ale uvnitř tužší), scedíme, necháme důkladně okapat. Promícháme je s polovinou sýra a naservírujeme na předehřáté talíře. Upečené porce kuřete položíme na těstoviny, poprášíme skořicí, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým Parmezánem. Podáváme ozdobené snítkou petržele.

  • 6

    Můžeme přidat i brambory pečené v troubě, dušené fazolové lusky či cukrovou kukuřici.

Komentáře k receptu