Kuře na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Játra kuřecí
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 125 ml Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Pepř cayenský
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Kuře
  • 2 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2088 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 313 g
  • Sodík 916 mg
  • Bílkoviny 167 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 757.3 mg
  • Draslík 2022.2 mg
  • Vláknina 10789 mg
  • Vitamín A 10789 mg
  • Vitamín B6 3.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.3 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě malá kuřata (750 g) pod tekoucí vodou omyjeme, osušíme a rozčtvrtíme. Jednotlivé čtvrtky osolíme, opepříme a do kůže vetřeme cayenský pepř.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme, rajčata na okamžik ponoříme do vařící vody, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky, játra pokrájíme nadrobno.

  • 3

    Ve velké hluboké pánvi se silným dnem rozehřejeme máslo, ve kterém ze všech stran dozlatova orestujeme kuřecí čtvrtky. Přidáme nastrouhanou mrkev, nakrájená rajčata, větvičku tymiánu a bobkový list. Postupně přiléváme pivo a vývar, přidáme játra a vše důkladně promícháme.

  • 4

    Přivedeme k varu, pak stáhneme plamen, přiklopíme poklicí a za občasného zamíchání dusíme na mírném ohni 25 minut.

  • 5

    Vyjmeme tymián a bobkový list, do směsi vmícháme zakysanou smetanu a pomalu prohřejeme. Již nevaříme.

  • 6

    Podáváme s pečenými bramborami a dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu