Kuřecí šašlik podle Jaromíra Trejbala

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 950 g Kuře
  • 130 g Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 6 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 990 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 203.6 mg
  • Draslík 748.3 mg
  • Vláknina 5100.1 mg
  • Vitamín A 5100.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Střední vykuchané omyté kuře osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme kůže, konců křídel a vykostíme. Maso nakrájíme na 12 stejných dílků, trochu naklepeme a osolíme. Malé cibule oloupeme a překrájíme na půlky a anglickou slaninu nakrájíme na 12 kostek.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme anglickou slaninu, kterou pak odložíme do tepla. Potom dozlatova opečeme kuřecí kousky (které vyjmeme z pánve a uložíme k opečené slanině) a nakonec půlky cibulek. Když začnou cibulky karamelizovat, přidáme do vypečené šťávy velkou lžíci vody a rozmícháme. Na špíz pak napichujeme střídavě kuřecí kousky, anglickou slaninu a cibuli.

  • 3

    Každý špíz přelijeme výpekem a poprášíme chilli kořením.

Komentáře k receptu