Kuře v kelímku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 900 g Kuře
  • 100 g Gouda
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1061 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 860 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 514.6 mg
  • Draslík 931.1 mg
  • Vláknina 4852 mg
  • Vitamín A 4852 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Střední kuře a neoloupanou překrojenou cibuli vložíme do vařící osolené vody a doměkka vaříme. Uvařené maso obereme a nakrájíme na kostičky. Mezitím ve slupce uvaříme omyté 3 středně velké brambory, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kostky. Dále nasekáme petrželku, nastrouháme sýr Gouda, v pánvi na másle orestujeme na kostky nakrájené žampiony. Do šlehačky přidáme vejce, osolíme a rozšleháme.

  • 2

    V míse smícháme uvařené kuřecí maso s kostkami brambor, žampiony a petrželkou, směs osolíme a naplníme do 8 máslem vymazaných vysokých varných misek a zalijeme smetanou s vejci.

  • 3

    Do velkého pekáče vložíme utěrku, na ni nalijeme vodu. Do pekáče pak postavíme připravené misky tak, aby byly potopeny pouze do poloviny, přikryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 150 °C, při této teplotě pečeme asi 20 minut. Když hmota ztuhne, pekáč odkryjeme, misky posypeme strouhaným sýrem, troubu přepneme na gril a 3 minuty zapékáme.

Komentáře k receptu