Bozartma, gruzínská drůbeží polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Máta
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Šafrán
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 100.7 mg
  • Draslík 609.9 mg
  • Vláknina 6561.5 mg
  • Vitamín A 6561.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké kuře rozčtvrtíme, vložíme do vařící, lehce osolené vody a téměř do měkka uvaříme. Vývar přecedíme, odložíme.

  • 2

    Maso vykostíme, rpzkrájíme na kousky a spolu s nakrájenou cibulí ho v kastrolu na másle opečeme, poté k němu přidáme pokrájená rajčata a vše podusíme do měkka.

  • 3

    Mezitím připravíme nasekaný kopr, petrželku, mátu a prolisujeme česnek.

  • 4

    Základ zalijeme přecezeným vývarem, osolíme, okořeníme pepřem, sladkou paprikou i špetkou šafránu, přidáme lžíci cukru, šťávu z jednoho citronu, zelené natě s česnekem a necháme přejít varem.

Komentáře k receptu