Pikardské jarní kuře na estragonu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Estragon
  • 800 g Kuře
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno bílé
  • 150 ml Šlehačka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1008 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 563 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 1965.7 mg
  • Vláknina 7847.5 mg
  • Vitamín A 7847.5 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě menší (asi 700 g) omytá a osušená jarní kuřátka zevnitř osolíme, opepříme. Z velkého svazku čerstvého estragonu odložíme několik snítek stranou, zbytek nahrubo nasekáme. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se změklým máslem.

  • 2

    Polovinou česnekového másla vymažeme kuřata zevnitř, poté je položíme na pekáč a pomažeme zbytkem česnekového másla. Osolíme, opepříme, posypeme sekaným estragonem a podlijeme suchým bílým vínem.

  • 3

    Pečeme 1 - 1¼ hodiny v troubě předehřáté na 180°C do zlatova a do křupava. Upečená kuřata přendáme na talíř a zakryjeme alobalem, aby zůstala teplá. Do výpeku nalijeme šlehačku a za stálého míchání zvolna povaříme 4 - 5 minut, až omáčka zhoustne.

  • 4

    Půlky kuřátek podáváme ozdobené estragonem, podlité smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu