Roláda z kuřete plněná mletým kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 100 g Šunka lázeňská
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 300 ml Voda pitná
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Paprika sladká mletá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Párky Frankfurtské
  • 2 ks okurky sterilizované
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka sušená
  • 2 polévková lžíce Hrášek mražený
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 965 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 969 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 388.4 mg
  • Draslík 845.7 mg
  • Vláknina 5421.4 mg
  • Vitamín A 5421.4 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Omyté a osušené kuře opatrně vykostíme a zbavíme kůže. Maso rozklepeme mezi potravinářskou fólií na větší celistvý plát. Poté plát masa osolíme, posypeme drceným kmínem a omytou, drobně pokrájenou petrželkou. Čerstvá vejce uvaříme natvrdo, vaříme je 9 minut, pak je zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na poloviny.

  • 2

    Očištěnou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno. Mleté kuřecí maso ochutíme solí, pepřem, majoránkou, sladkou paprikou, zamícháme do ní čerstvé vejce, cibuli a česnek. Drůbeží sekanou důkladně promícháme a necháme chvíli odpočinout v chladu.

  • 3

    Na plát kuřecího masa poklademe plátky šunky, na šunku rozetřeme kuřecí sekanou. Téměř do středu položíme 2 nožičky párku, 2 rozkrojené sladkokyselé okurky, poloviny vajec, mražený hrášek a rozkrojenou očištěnou mrkev. Roládu pečlivě zabalíme a převážeme provázkem. Povrch masa osolíme a posypeme sušenou bazalkou.

  • 4

    V pekáči si rozehřejeme olej s máslem. Na omastek položíme roládu, podlijeme ji drůbežím vývarem, pekáč zakryjeme a pečeme přibližně 60-70 minut. Během pečení roládu obracíme a poléváme výpekem. Přibližně po 45 minutách poklici z pekáče odložíme, zvýšíme teplotu na 200°C a roládu pečeme do zlatohněda.

Komentáře k receptu