Rizoto z kuřecích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Játra kuřecí
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže dušená
  • 60 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 111.9 mg
  • Draslík 344.3 mg
  • Vláknina 1925 mg
  • Vitamín A 1925 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme neopranou rýži a osmahneme ji dosklovita. Zalijeme vývarem, osolíme a za stálého míchání a občasného podlévání rýži dovaříme.

  • 2

    Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájená játra, opečeme je, přidáme rajčatový protlak, podlijeme trochou vývaru a svaříme.

  • 3

    Játra smícháme s rýží a nastrouhaným parmezánem, upravíme na mísu a podáváme s vločkami másla.

Komentáře k receptu