Crostini mix

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra kuřecí
  • 80 g Sardelové řezy
  • 100 g Kapary
  • 12 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 50 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 2 ks Oregano čerstvé
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Mascarpone
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1226 kcal
  • Sacharidy 150 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 2609 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 150 g
  • Cholesterol 189.5 mg
  • Draslík 3074.7 mg
  • Vláknina 28473.2 mg
  • Vitamín A 28473.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 198.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ostré sardele:

  • 2

    Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme, petrželku omyjeme a obojí nasekáme najemno. Okapané sardele promícháme s chilli papričkou, petrželku, česnekem a olivovým olejem. Necháme alespoň 4h marinovat.

  • 3

    Játrová pomazánka:

  • 4

    Omytý celer a oloupanou cibuli najemno nakrájíme. Bylinky propláchneme, osušíme, lístky otrháme a nadrobno nasekáme. Játra nakrájíme na kousky. Na rozpáleném oleji podusíme cibuli, celer a bylinky. Přidáme maso a za stálého míchání cca 5min orestujeme. Poté podlijeme vínem a zakryté dusíme cca 8min. Směs necháme trochu vychladnout, nahrubo rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pomazánku podáváme teplou.

  • 5

    Kaparový krém:

  • 6

    Kapary necháme okapat, nasekáme a promícháme s mascarpone a majonézou. Ochutíme solí a pepřem.

  • 7

    Bruschetta:

  • 8

    Rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. Sušená rajčata necháme okapat a nasekáme na nudličky. Bazalkové lístky natrháme na malé kousky. Obojí rajčata smícháme s bazalkou, najemno nasekaným česnekem, olejem a dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na čerstvě opečené krajíčky chleba a posypeme nasucho opraženými piniovými semínky.

Komentáře k receptu