Turýnské rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Slanina vepřová
  • 120 g Cibule
  • 175 g Rýže Arborio
  • 60 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 250 g Játra kuřecí
  • 125 g Houby čerstvé
  • 60 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 11 g Máslo čerstvé
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 0.09 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 715 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1427 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 734.7 mg
  • Vláknina 8102 mg
  • Vitamín A 8102 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi s olejem osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme máslo, nasekanou cibuli a drcený česnek a mírně smažíme za občasného míchání 3-5 minut, až je cibule měkká, ale nemění barvu.

  • 2

    Přidáme oba druhy rýže a průběžně promícháváme a opražíme. Pak vložíme nakrájené připravené houby a přilijeme horký kuřecí vývar. Přikryjeme a podusíme 25 minut.Zatím rozehřejeme na pánvi zbývající máslo. Vložíme kuřecí játra a smažíme je průběžně promícháváme a smažíme dozlatova 4-6 minut.

  • 3

    Játra přimícháme zlehka do rýže. Přidáme rajčata, podle chuti sůl a pepř. Podusíme jen velmi krátce, až se vsákne všechna tekutina. Podáváme horké, ozdobené parmezánem a rozmarýnem.

Komentáře k receptu