Benátská kuřecí játra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra kuřecí
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 7 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 4 g Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 810 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 548.5 mg
  • Draslík 550.5 mg
  • Vláknina 3608 mg
  • Vitamín A 3608 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Játra opláchneme, dobře osušíme, nakrájíme na kousky a vložíme na cibulový základ. Za stálého míchání opékáme ze všech stran, až jsou dobře propečená. Poprášíme paprikou, osolíme, opepříme a odstavíme.

  • 2

    Nakonec zalijeme zakysanou smetanou, prohřejeme, ale už nevaříme.

  • 3

    Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu