Korejská kuřecí křidélka s opraženým sezamem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Shiitake
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Ředkvička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí křídla
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Sojová omáčka
  • 4 polévková lžíce Sezamová semínka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 520.5 mg
  • Vláknina 3486.3 mg
  • Vitamín A 3486.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby dáme do misky, zalijeme vařící vodou a necháme 30 minut máčet. Scedíme, vodu si ponecháme.

  • 2

    Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme z nich jadérka a nakrájíme je na tenké proužky. Oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli a česnek.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme omytá, osušená a osolená kuřecí křidélka, která opečeme ze všech stran dozlatova. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričky, opepříme a spolu lehce osmahneme.

  • 4

    Troubu zapneme na 200°C.

  • 5

    Okapané houby rozložíme do pekáčku nožičkami nahoru, na ně položíme křidélka, navrch rozdělíme ostatní obsah pánve. Přilijeme sojovou omáčku a vodu slitou z hub. Dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut, až je maso propečené.

  • 6

    Salát omyjeme, osušíme a listy rozdělíme na 4 talíře. Ředkvičky omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky. Sezamová semínka dáme do suché pánve a za stálého míchání je opražíme dozlatova. Pečená křidélka a houby upravíme na salátové listy, ozdobíme je ředkvičkami, posypeme opečenými sezamovými semínky, zakápneme sezamovým olejem a podáváme.

Komentáře k receptu