Kuřecí prsíčka s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolky mražené
  • 250 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 129.1 mg
  • Draslík 1560.1 mg
  • Vláknina 13734.8 mg
  • Vitamín A 13734.8 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a očištěné fazolky povaříme 5 minut, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou, nadrobno pokrájenou šalotku necháme zesklovatět na rozehřátém másle, přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme. Vložíme připravená rajčata, fazolky a dusíme asi 4 minuty. Potom podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji řízky po obou stranách opečeme. Přidáme rozsekaný rozmarýn, vývar a plátky omytého citronu. Dusíme pod pokličkou asi 7 minut.

  • 4

    Maso upravíme na talíře spolu se zeleninou a ozdobíme snítkou rozmarýnu.

Komentáře k receptu