Kuřecí prsa s oblohou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 200 g Cuketa
  • 100 g Celer bulvový
  • 600 g Mrkev kořen
  • 100 ml Víno bílé
  • 10 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Směs koření na kuře
  • 0.34 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 350 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 940.4 mg
  • Vláknina 14890.5 mg
  • Vitamín A 14890.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa očistíme, opláchneme, necháme okapat a rozkrojíme na poloviny, poté je potřeme kořenicí směsí, pokapeme citronovou šťávou, 2 lžícemi olivového oleje, vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme marinovat v chladničce. Marinovat by se měla nejméně hodinu.

  • 2

    Mezitím očistíme cibuli, nakrájíme na středně silné plátky, celer pokrájíme na kostičky.

  • 3

    Jarní cibulky krájíme šikmo i s natí na plátky, zpěníme na 2 lžících olivového oleje. Vmícháme zeleninu, opékáme 4 minuty za stálého míchání. Osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, dochutíme prolisovaným česnekem. Dusíme přikryté do měkka ve vlastní šťávě 15 minut.

  • 4

    Vyjmeme z mísy, osušíme, osolíme a opepříme. Olej z marinování vlijeme na pánev, rozehřejeme, prsa na něm mírně opečeme z obou stran. Podlijeme vínem, přikryjeme, pozvolna dusíme 15 minut do měkka. Poté přidáme dušenou zeleninu, prohřejeme a ihned servírujeme s vařenými bramborami sypanými petrželkou.

Komentáře k receptu