Kuře zabalené do pandánových listů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 kávová lžička Omáčka ústřicová
  • 1 ks Mouka polohrubá
  • 5 ks Koriandr celý
  • 25 ks Pandánové listy
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1307 kcal
  • Sacharidy 212 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 212 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 3079.1 mg
  • Vláknina 29302.5 mg
  • Vitamín A 29302.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 287.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru smícháme nasekaný kořen koriandru, česnek, bílý pepř a sůl na hustou pastu. Pastu přemístíme do misky, kde k ní přidáme kousky kuřecích prsou zbavených kůže a nakrájených na kousky, ústřicovou omáčku, sezamový olej a mouku. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme na 3 hodiny nebo přes noc marinovat do ledničky.

  • 2

    Pandánové listy (omyté a osušené) přehneme napůl - spodní částí nahoru - špičkou dolů. Do takto připravených listů dáváme kousky kuřete (vždy po jednom), zabalíme a nakonec uděláme uzel (kravatový).

  • 3

    V pánvi wok rozpálíme olej. Je-li dostatečně rozpálený, zjistíme vhozením kousku masa do pánve. Poté do rozpáleného oleje ponoříme několik "uzlíků" a smažíme zprudka cca 10 minut. Po vyjmutí perforovanou naběračkou je pokládáme na papírový ubrousek, aby se zbavily mastnoty. Hotové je skladujeme v přikryté nádobě, aby nevychladly.

  • 4

    Ke konzumaci podáváme se švestkovou a chilli omáčkou na ochucení.

Komentáře k receptu