Kuřecí prsa s kuskusem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 250 g Kuskus
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brukev řepka
  • 2 ks Citronová tráva
  • 5 ks Nové koření celé
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 3 dl Vývar asijský
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 5 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 711 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 51.2 mg
  • Draslík 1242 mg
  • Vláknina 7945.2 mg
  • Vitamín A 7945.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Zelenou fazolku očistíme, omyjeme a překrojíme napůl. Brukev (vodnici) omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Citronovou trávu omyjeme a pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Do hrnce dáme asijský vývar se sójovou omáčkou, vínem a přivedeme k varu. Vložíme do něj kostičky brukve, fazolové lusky, citronovou trávu a koření. Vývar se nesmí zprudka vařit, ale jenom tak lehce probublávat 7 minut, pak zeleninu scedíme.

  • 3

    V druhém hrnci uvaříme kuskus: vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přimícháme opatrně 250 g kuskusu a necháme 2 minuty povařit. Dále na mírném ohni povaříme ještě cca 3 minuty. Hrnec s kuskusem odstavíme z plotny a necháme dojít. Občas promícháme.

  • 4

    Kuřecí prsa ve woku orestujeme na rozpáleném oleji, ochutíme je solí, pepřem a přidáme k nim zeleninu. Promícháme, přidáme piniové oříšky a uvařený kuskus. Vše opékáme ještě 3 minuty, rozdělíme porce do misek a podáváme.

Komentáře k receptu