Kuřecí prsa na víně s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 60 g Cibule
  • 20 g Olej rostlinný
  • 5 g Houby sušené
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Voda pitná
  • 3 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 537.8 mg
  • Vláknina 2419.5 mg
  • Vitamín A 2419.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby necháme hodinu máčet ve vodě. Cibuli a česnek posekáme nadrobno. Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme.

  • 2

    Maso orestujeme na oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli, přimícháme rajský protlak. Po chvíli přilijeme víno, přidáme scezené houby a dusíme pod poklicí.

  • 3

    Hotové maso přendáme na mísu, šťávu zredukujeme, zasypeme moukou, necháme mírně orestovat, poté zalijeme vodou a dobře provaříme. Před koncem varu do omáčky vsypeme česnek a odložené maso. Ihned podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu