Kuřecí maso v bylinkovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 2 g Sůl
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Víno bílé
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.55 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 125.3 mg
  • Draslík 421.3 mg
  • Vláknina 1202 mg
  • Vitamín A 1202 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z kuřete opláchneme, necháme oschnout. Potom maso nakrájíme na plátky, naklepeme a přidáme sůl a pepř.

  • 2

    Jako další připravíme těstíčko z vína, mléka, soli, sezamového semínka, směsi zelených bylinek, sójové omáčky, 1 vejce a hladké mouky. Těsto je podobné těstu na palačinky.

  • 3

    Okořeněné maso naložíme do tohoto těsta a necháme v něm půl hodiny naložené.

  • 4

    Rozehřejeme olej v pánvi a obalené maso dozlatova osmažíme.

Komentáře k receptu