Kuřecí prsa se švestkami a rýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 500 g Švestky sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.6 l Voda pitná
  • 1 dl Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 0.17 polévková lžíce Ořechový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 158 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 156 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 1498.8 mg
  • Vláknina 22587 mg
  • Vitamín A 22587 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, dáme je na pánev s rozehřátým olejem, osolíme, opepříme a restujeme doměkka.

  • 2

    Do kastrůlku vylijeme pomerančovou šťávu, kečup, med a dobře promícháme, přidáme vypeckované a nakrájené švestky, citrónovou kůru, povaříme 2 minuty a udržujeme teplé.

  • 3

    Rýži pročistíme, opláchneme a vysypeme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a pod poklici na mírném ohni vaříme nejdéle 20 minut.

  • 4

    Na mělký talíř dáme rýži, přidáme maso a polijeme švestkovou omáčkou.

Komentáře k receptu