Kuřecí prsa na bazalce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 20 g Bazalka
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 160 g Veka
  • 120 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 950 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 604.9 mg
  • Vláknina 762.5 mg
  • Vitamín A 762.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek utřeme se solí, lístky bazalky trochu posekáme.

  • 2

    Do misky nalijeme olivový olej, přidáme utřený česnek, bazalku, pepř a přilijeme citronovou šťávu. Důkladně promícháme.

  • 3

    Kuřecí prsa lehce naklepeme, polijeme vytvořenou marinádou a dobře rozetřeme. Necháme chvíli uležet.

  • 4

    Maso položíme na gril a grilujeme zvolna z každé strany přibližně 5 minut. Podáváme s plátky bílé veky.

Komentáře k receptu