Kuřecí prsíčka s jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Česnek
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 566 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 791.3 mg
  • Vláknina 3165.5 mg
  • Vitamín A 3165.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mrkev, nakrájenou na tenké nudličky, s jarní cibulkou a půl lžičkou česneku. Podélně rozřízneme kuřecí prsa, na jedné straně je ponecháme spojená. Rozevřeme kapsu, vnitřní strany potřeme solí a pepřem, do spodní strany vložíme směs zeleniny.

  • 2

    Prsíčka zavřeme, posypeme solí, pepřem a vložíme do bambusového pařáčku, nasadíme na pánev wok s vroucí vodou a vaříme 15 minut.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu drůbeží vývar, přimícháme cukr, sójovou omáčku a zbylý česnek. Omáčku necháme několik minut povařit.

  • 4

    Za stálého míchání přidáme Solamyl s vodou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 5

    Plněná kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a polijeme omáčkou.

Komentáře k receptu