Kuřecí prsa gratinovaná s hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 141.2 mg
  • Draslík 812.5 mg
  • Vláknina 1026.1 mg
  • Vitamín A 1026.1 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsní řízky bez kosti opláchneme a osušíme. Osolíme, opepříme, ochutíme kari kořením a dáváme je postupně do vymazané zapékací mísy. Potřeme je směsí dijonské a americké hořčice.

  • 2

    Tuhý sníh ušleháme z bílků, potřeme jím kuřecí řízky. Přidáme kousky másla, posypeme strouhankou a v předehřáté troubě pečeme 25 minut.

  • 3

    Pažitku nasekáme a před podáváním posypeme hotový pokrm.

Komentáře k receptu